dinsdag 14 mei 2013

Nog even geduld voor de half mei plantjes ^^

 
Aan het begin van de week stonden alle bakken vol met snel groeiende plantjes!
Bak 4 & de helft van 3 waren gevuld met spinazie, terwijl de andere helft van 3 en bak 1 gevuld zijn met pluksla.
 
En meteen is het flink druk in de bakken:
 
 
De sugarsnaps en erwten groeien gestaag en ook de sla in de twee middelste bakken doet het prima. Zo prima zelfs dat ik die heb kunnen oogsten en er weer een heerlijke salade van kon maken.
Inmiddels zijn de zonnebloemen in bak 4 aan het opkomen. (te zien achter de tafelpoot ^^)

Prachtige doch ietwat kleine radijsjes kunnen oogsten en meteen de nieuwe er weer ingezet.
Ik had eigenlijk de half mei plantjes inmiddels in de grond moeten zetten maar vanwege het aanhoudende wisselvallige weer (en de groeiende spinazie/sla) stel ik dat nog even uit.

Inmiddels wel de eerste sugarsnaps kunnen oogsten en oh wat zijn ze verrukkelijk lekker! Ik weet dan ook niet of ze ooit wel in een pan terecht zullen komen aangezien ze ongebakken ook een prima snack zijn!

Hier een overzicht van de planten die nog de grond in moeten. De aardbeien op de voorgrond zijn aan het afharden en komen uiteindelijk in bak 1 terecht. daar achter naast de stoel staan de komkommers, paprika en tomaat en rechts van de stoel staan nog stamsperziebonen. Even afwachten hoe die het gaan doen allemaal!
De planten in emmers doen het ook goed. De solanum muricatum stek is nog klein maar de twee planten van de lidl raken zo zachtjes aan gewend aan hun nieuwe omgeving dus hopelijk komen daar dit jaar nog vruchten aan. De blauwe bes en cassisbes vertonen al bloemen en zullen dus hopelijk een flink aantal bessen geven! De jongere blauwe bes heeft echter veel blad maar geen bloemen. Misschien komt dat nog, ik hoop het wel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten